Ömtålig hud med synliga kapillärer är särskilt känslig och reagerar på miljöpåverkan, värme, alkohol och rökning. Det primära målet för en effektiv vård av denna hudtyp bör baseras på attstärka väggarna i kapillärerna, med lugnande och kylande produkter.

Preparat som vidgar blodkärlen bör helt undvikas, liksom användningen avtilltäppande eller alltför aktiva preparat. Det bästa alternativet är hypotoniska geler som är basen i Anna Lotan Alódemproduktlinje.

Ytterligare fördelar kan också uppnås av en mild AHA hudförnyelse behandling, t.ex., New Age Control, som stärker överhuden successivt och gör kapillärerna mindre synliga.

Delicate Moisturizer En hudvänlig, lugnande formula framtagen för känslig ömtålig hud som lätt får stressrelaterad rodnad. Innehålleren mängd lugnande örtextrakt och mjukgörande ingredienser som effektivt återfuktar huden och skyddar hudens naturliga fettbarriär. Absorberas snabbt och lämnar en behaglig, matt, silkeslen känsla på huden.

Extramel Night Cream En len och lugnande kräm framtagen för att förbättra hudens struktur ochskydda den. Krämen är berikad med naturliga antioxidanter och blomextrakt som ökar hudens motståndskraft mot uppkomsten av fria radikaler, minimerar rodnad och ökar hudens lyster. Den exklusiva formulan har en utjämnande effekt av hudtonen och lämnar huden mjuk och strålande. Passar utmärkt för både ung och mogen känslig hy.

Calendula Cleansing Emulsion En rik rengörande emulsion som kommer att förvandla ansiktsrengöring till en daglig njutning. Utmärkt för den känsliga huden som inte tål tvålbaserade rengöringsprodukter.
Baserad på hållbara mjukgörande oljor som löser upp alla makeup-spår. Lugnande botaniska extrakt återfuktar huden och lämnar den mjuk efter rengöring. Tillsatta fruktsyror ger en mild peeling-effekt under rengöringen.
Vitamin E fungerar som en antioxidant för att skydda de naturliga oljorna i emulsionen.

Azulene Peeling Gel En helt naturlig, speciellt skonsam, formula som kan användas för mild peeling även för de mest känsliga hudtyperna. En lyxigt mjukgörande gel som löser upp hudceller och make-up rester genom att smälta på huden av kroppstemperaturen. Gelen tas snabbt och lättbort med vanligt vatten. Extrakt av marigold och kamomill lugnar varsamt ömtålig hy, medan mjukgörande fruktoljor (oliv, macadamia och jojoba) och vitamin E ger mjukhet till huden. Innehåller bara naturliga ingredienser och är helt utan konserveringsmedel.

Alódem Soothing Mask för torr hy och rosacea behandling. En lugnande gelmask som lämpar sig speciellt vid rosacea och vid små synliga kapillärer (cuprose). Gelmasken är särskilt framtagen för att kyla, mildra och lugna rodnader i huden. Även bra vid solsveda eller som efterbehandling vid peeling och hårborttagning. En stor mängd polysackarider, aloe Vera och malva fuktar huden intensivt. Naturligt jojobavax mjukgör huden och förlänger den kylande effekten genom att förhindra fukt att avdunsta från hudens yta. Grönt te, ringblomma, kaprifol m.fl. växter med en lugnande effekt på huden gör att obehagen lindras snabbt. Tack vare gelens konsistens är den lätt att applicera även
på vertikala ytor.