Barbados – Hudvårdsserie lugnar och vårdar känslig hy

Barbados hudvårdsserie är skapad för att ta hand om känslig och fet hy som är angripen av mjälleksem (seborrheaeksem). Mjälleksem karaktäriseras av förstorade talgkörtlar och en överproduktion av talg, vilket gör att huden samtidigt kan vara både torr och fet, ibland ”fjällig”. Särskilt utsatta områden är kring näsan, på hakan, i pannan och väldigt ofta i hårbotten. Hud som är angripen av mjälleksem är känslig för alla typer av påverkan, både invärtes och utvärtes. Barbados hudvårdsserie består av en rad olika mjukgörande och extra lugnande ämnen som har en anmärkningsvärd förmåga att reducera obehagen, rodnaden och klådan som ofta förknippas med mjälleksem. Växtextrakt från bland annat Aloe Vera, myrten, kamomill och kaprifol berikar Barbados produkter och gör dem fuktgivande och dämpande samtidigt som de håller huden fräsch och ren. Barbados erbjuder en omedelbar lättnad och ett märkbart långsiktigt resultat.

Barbados Facial Toner
Ett välbalanserat rengörande parabenfritt ansiktsvatten som innehåller lugnande örtextrakt (Aloe, Kamomill) och aktiva renande komponenter som Azelainsyra derivat och gurkextrakt.
Barbados Facial Toner jämnar ut huden och har en uppstramande effekt utan att torka ut. Passar för känslig hy samt normal till fet blandhy.Utmärkt att använda som en del i den dagliga ansiktsvården.

Barbados Delicate Oily Skin Balm för känslig hy
Detta är Anna Lotan labratoriets flaggskepp och har under åren blivit dermatologernas förstahandsval då det gäller att behandla seborrhea och andra hudproblem med fjällning och rodnad i T-zonen. Krämen lämpar sig väl att användas varje dag för känslig blandhy och fet hy.

Barbados Naturally Preserved Pure Balm för känslig hy
Återfuktande dagkräm, baserad på naturliga ämnen, för dagligt bruk för känslig och rodnande hud framförallt vid T-området. Berikad med fuktgivare för att minska torrhetskänslan.
Speciellt lämplig för blandhy, som kännetecknas av att huden både är fet och känslig.
Absorberas lätt, den ger huden en omedelbart lugnande känsla utan glans eller överskott av olja. Består av mer än 99 % naturliga ingredienser. Konserveringsmedlet är baserat på blommor. Berikad med extrakt från växten Black Cohosh, länge känd för sin kraftfullt svalkande effekt, mest lämpad för T-området och andra liknande hudproblem. Innehåller rikligt med naturliga oljor och vitamin E.

Barbados Calmessence Soothing Fluid Gel för känslig hy
Kaprifolextrakt kombinerat med aloejuice utgör basen i denna lugnande, flytande gel. Den lätta, fuktgivande konsisensen hos Calmessence gör att den absorberas lätt och efterlämnar en lugn och sval känsla. Den passar bäst för blandhy med typiska T-zon problem. Eftersom Calmessence inte efterlämnar någon kladdig känsla lämpar den sig väl att användas under sommaren. Havtorn, som är rikt på karoten och ger gelen en naturligt gyllene lyster, har blandats med antioxidanter för att skydda huden mot fria radikaler och på samma gång motverka torrhet.

Barbados Non Oily Daytime Protection SPF 25
Skyddande dagkräm SPF 25, allergivänlig + testad på känslig hud.
En oljefri, skyddande dagkräm perfekt för känslig fettig eller kombinerad hud.
Krämen förser huden med ett brett spektrum (UVA/UVB) av skydd som tillsammans med de fuktgörande komponenterna som är specialgjorda för fettig eller kombinerad hud.
Dessutom lägger krämen ett fint, skyddande lager, perfekt för fettigt hy med stora porer. Detta lämnar huden slät och mjuk.
Polysackarider och Aloe Vera arbetar som aktiva fuktgörare.
Harts från träd (P. Lentiscus) är filmbindande ämnen som minimerar store porer och ger krämen dess behagliga dofta av örter.
Undecylensyra ökar de hygieniska förhållandena för dessa känsliga hudtyper medan premiumantioxidanter (Vitamin C-ester och Dunaliella Salina Extrakt), som minimerar de skadliga effekterna av fria radikaler, vilket är speciellt viktigt under exponering av UV-ljus.

Barbados scalp Soothing Leave On Conditioner för mjälleksem
Ett milt krämigt balsam, berikat med växtextrakt för att framförallt lugna, lindra och förbättra hårbottnens hygieniska tillstånd. Balsamet är kliniskt testat, hypoallergen och passar känslig hud. Fungerar också som hårbalsam, som mild reparerande kräm och som stylingprodukt som friskar upp håret, ger det ett vackert glansigt utseende och förhindrar kluvna toppar.

Barbados Foam Purifying Cleanser för känslig hy
Unik cleanser som innehåller naturliga komponenter, vänliga för både hud och miljö.
Förpackningen är enkel och bekväm att använda – ett klick och löddret är färdigt att använda. Skummet renar effektivt utan att medföra uttorkning av huden. Preparatet innehåller konserveringsmedel baserat på växter.