Seriens produkter är baserade på Havtornsolja som innehåller mjukgörande ingredienser.

Serien är idealisk för alla hudtyper, men allra mest för torr och mogen hy. Huden får en fin lyster, blir elastisk och sammetslen. Produkterna är fuktbindande och mjukgörande samt lätta att använda.

Havtornsoljans kvalitéer har varit kända i hundratals år och har bland annat använts i Skandinavien och delar av Asien. Den har använts som medicinalväxt för att förbättra blodcirkulation, immunförsvar, matsmältning, nervsystem, inflammationer, slemhinnor och hudskador.

Havtornsoljan innehåller cirka 190 bioaktiva substanser som förnyar, skyddar och stärker huden.

Havtornsolja är mycket rik på den kroppsegna fettsyran Omega 7, de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och 9 samt på naturliga antioxidanter som E- vitamin, karotenoider, växtsteroler och flera andra näringsämnen som skyddar mot fria radikaler. Har dessutom höga halter av C-vitamin och olika B-vitaminer.

Havtorn innehåller vitaminer i högre koncentration än i många andra växter. Till exempel 3 gånger mer A-vitamin än morötter, 10 gånger mer C-vitamin än apelsiner och 4 gånger mer E-vitamin än solrosfrön. Havtornsoljan  är alltså en riktig vitaminbomb!

Om du vill veta mer om Havtorn och dess många goda egenskaper klicka här!

Golden Day Cream för mogen och torr hy
Denna mjukgörande dagkräm, fri från emuleringsmedel, berikar och skämmer bort känslig och torr hy. Den lämnar din hud silkeslen och återfuktad. Den innehåller en mängd återfuktande ingredienser, aminosyror och soja sterol som hjälper huden att bibehålla sin fukt. Den gyllene Havtornoljan bidrar med vitaminerna A, E och F.
Notera att Golden Day Cream inte skyddar mot UV-strålning. För att få ett effektivt solskydd kan Golden Sund Guard SPF 30 appliceras ovanpå Golden Day Cream.

Golden Night Cream för mogen och torr hy
En kraftig kräm som är mild och vänlig mot huden. Den är idealisk att använda varje kväll för att skydda torr och mogen hud mot överdriven torrhet och för att tillföra en fuktmättad, mjuk känsla. Havtornolja ger krämen dess unika mångfald av aktiva ingredienser. Kombinationen av återfuktande ämnen i krämen liknar hudens egna återfuktande egenskaper.
Den lämnar din hud smidig, bekväm och fräsch efter bara en behandling.

Solid Gold för torr hy
Solid Gold är en speciell blandning av naturliga oljor och vaxer med överlägsna förmågor att berika huden. Den är framtagen för torr hud och områden som är benägna till rynkor, så som området kring ögonen. Solid Gold mjukgör och smälter in när du applicerar den och lämnar din hud sammetslen. Solid Gold innehåller Havtorn från Sibirien, ett extrakt rikt på skyddande näringsämnen så som Retinol, Tocopherol och beta-karoten.
Dessa unika extrakt ger Solid Gold dess kraftiga orange färg.


Golden Silk Facial Serum för mogen och torr hy

Luxuös sammetslen emulsion som mjukgör och återfuktar huden med förstklassiga fuktgivare. Ger en omedelbar mjukhetskänsla och en elegant glöd. Innehåller kaprifolextrakt, bisabolol och Aloe Vera som alla har en lugnande effekt på huden. Havtorn, sheasmör, olivolja och jojobaoljor gör huden mjuk och len, och för maximal fuktighet användes hyaluronic syra och pentavitin.


Golden Marine Scrub för mogen och torr hy

En modul behandling som utformats för att erbjuda en mängd olika Exfoliating för olika udåkommor. Produktens funktioner och aktiva komponenter. Detta är en fin kornig peeling som rengör porerna och slätar ut hyn varsamt. Denna speciella fin korniga peelingen värmer lätt upp överhudens område som behandlas, via att de små blodkärlen stimuleras och bär med sig näringsämnen och andra metaboliska ämnen som är nödvändiga för att skapa nya hudceller – med andra ord cellerna blir närda inifrån Denna fin korniga peelingen som blandas med vatten eller fruktsyran Alfa lotion (Alfa lotion innehåller växter, groblad, alger och havre) ska småklappas in försiktigt i huden. Effekten blir att keratin lagren mjuknar och sväller upp när de torkar. Sedan sköljs detta lager bort med vatten för att avlägsna mixturen.

Liquid Gold Foam Wash för mogen och torr hy
Detta är en mjuk och milt rengörande mousse som avlägsnar makeup. Den efterlämnar en perfekt ren och fräsch känsla.

Liquid Gold Body Lotion för torr hy
En luxuös kroppslotion som berikar huden och skyddar mot torrhet. Golden Body Lotion innehåller en unik blandning av naturliga oljor såsom jojoba och havtorn – rika på karoten, retinol och vitaminer vilka när och gör huden mjuk och smidig.
Golden Body Lotion innehåller också ämnen som gagnar torr, fnasig och problematisk hud. Golden Body Lotion tas lätt upp av huden och den har en behaglig doft. Den innehåller inga emuleringsmedel och hjälper huden att behålla en ungdomlig fräschör.