Torr hy upplevs som om den stramar lätt, särskilt efter rengöring. Huden kan också fjälla. En torr hy har låg fukthalt, samtidigt som den har ett talgunderskott. Den torra huden utvecklar sällan akne, men däremot visar den tidigt tecken på fina linjer. En torr hy behöver extra omvårdnad. Använd gärna kraftigt fuktgivande och näringsrika produkter – en separat nattkräm som återställer fuktbalansen gör underverk.

  • 1. Var du nästan fri från utslag och orenheter under tonåren?
  • 2. Stramar huden efter rengöring?
  • 3. Blir din hud rödblommig, i synnerhet på vintern?
  • 4. Uppstår linjer och rynkor lätt?
  • Har du svarat ja på dessa frågor så har du troligtvis en torr hudtyp.

En normal hud har små porer och fin lyster. Den har jämn pigmentering och struktur, och ser frisk och klar ut. Du med normal hy har redan en bra fuktbalans i huden och du behöver bara se till att behålla den. Normal hud kan bli torrare i perioder och med åren så du måste alltid återfukta ordentligt, det är speciellt viktigt i vårt nordiska klimat.
Torr och normal hy har tyvärr en tendens att åldras något tidigare än fet hy, därför normal hud behöver fukt, fukt, fukt!

Vilka produkter passar för normal – torr hy: Bra produkter som förhindrar uttorkning och hjälper din torra hud att binda fukt och näring.

Produkter lämpade för normal till torr hy

Produkter för normal till torr hy baserade på Havtornsolja

Rehabiliterings produkter för normal till torr hy

Fler hudtyper:
Normal hy, Blandhy, Torr hy, Känslig hy, Mogen hy / Anti-age, Fet / Acnebenägen hy, Rosacea