Tips hur du kan förbereda huden inför vintern!

Är din hud känslig för temperaturväxlingar? Stramar den efter rengöring eller saknar lyster, kliar och flagnar när det blir kallt ute? De stora temperaturskillnaderna mellan ute och inne, samt torrare inomhusklimat gör att huden tappar mycket fukt på vintern.
Här kommer därför 11 tips till dig som vill hålla din hud fuktig och frisk under vintermånaderna.

1. Boka en ansiktsbehandling
För att få riktigt bra professionell hjälp kan du besöka en hudterapeut. Då får du en hudanalys och personliga råd som passar just din hudtyp. Boka en behandling som fyller huden till bristningsgränsen med fukt och näring. Det finns många bra ansiktsbehandlingar både för män och kvinnor.

2. Rengöring
Använd en rengöring som är krämbaserad. Dessa ger näring och lämnar huden lugn och mjuk efter rengöring. Glöm inte ansiktsvatten som återfuktar huden och ger den lyster.

3. Peeling
Skrubba bort död hud! Peeling tar bort döda hudceller och gör huden frisk. Finns för både ansiktet och kroppen.

4. Serum
Använder ett serum under din dag- och nattkräm. Serum djupbehandlar huden och ökar effekten av dag- och nattkrämen.

5. Dagkräm
Fukt är nyckeln till mjuk och smidig hud. Hitta en näringrik och tjock dagkräm som skyddar huden från kyla och fuktförlust.

6. Nattarbete för huden.
Just på vintern kan det vara extra bra att investera i en nattkräm som verkar på djupet medan du sover, samt att regelbundet lägga fuktgivande ansiktsmasker som får sitta över natten.

7. Lip Balm
Glöm inte dina läppar under vintermånaderna! För att undvika nariga läppar bör du alltid ha läppbalsam eller vaselin med dig. Undvik att slicka på läpparna, det gör dem ännu torrare.

8. Solskydd
Solens UV-strålar kan skada huden även på vintern. Antalet hudcancerfall ökar ständigt och kryper dessutom längre ner i åldrarna. Kom ihåg att använda solskyddskräm ovanpå din dagkräm när du vistas i soliga vinterlandskap, och glöm inte barnen. Många hudvårdsmärken har också skyddande “klimatkrämer” som passar i svenskt vinterklimat. Detta är särskilt viktigt om du ska vara ute långa stunder.

9. Kroppen
Använd kroppspeeling för att skrubba bort döda hudceller! Komplettera med en närande olja eller kroppssmör.

10. Fyll på inifrån också.
Ge din hud extra näring genom att äta antioxidanter och ordentligt med Omega 3,6,7 och 9 som finns bland annat i nötter och avokado. Motion i alla former ökar genomblödningen och cirkulationen i huden vilket också bidrar till att göra den smidig och mjuk. Drick mycket vatten, gärna 8 glas om dagen, så blir din hud glad.

11. Dusch/Bad.
Inget är skönare än en varm dusch eller bad, men tänk på att höga temperaturer och tvål kan bryta ner hudens naturliga lipider(fetter) som skyddar den från uttorkning. Använd mild rengöring och smörj in dig efter bad eller dusch.

läs mer om Liquid Gold hudvårdsserie baserade på Havtornsolja som passar perfekt för vintermånaderna!